Un parbriz este o componenta foarte importanta a unui autoturism, importanta acestuia fiind, in primul rand pentru pasageri. In momentul in care cumparam un automobil, suntem atrasi de forma acestuia, de culoare, de puterea motorului, de consum si de siguranta. Un autoturism este supus nenumaratelor teste de producatori inainte de a iesi pe piata, acese teste fiind unele din cele mai dure : sunt lovite cu ciocanul, izbite de ziduri de beton, conduse pe piste cu pietris tocmai pentru a fi siguri ca masinile sunt de cea mai buna calitate.

Dar ce se intampla in momentul in care posesorul autoturismului nu da importanta unui parbriz fisurat, de exemplu? Care sunt riscurile la care se expune ?

Un parbriz fisurat sau ciobit necesita reparare sau inlocuire, dar grijile cotidinene ne fac sa nu mai dam importanta unui element ce ne asigura protectia in timp ce conducem si participam la trafic, in acest fel accidentele fiind mult mai frecvente. Un element de neglijat pentru multi, este o posibila cauza a unui accident, Institutul National de cercetare din Suedia demonstrand ca distanta vizuala se miscoreaza in  momentul in care un parbriz este zgariat/fisurat/ciobit. In cadrul acestui proiect au fost folosite un parbriz nou, unul de la o masina care a parcurs 150.000 km si altul de la o masina care a parcurs 350.000 km, fiecare sofer participant, parcurgand acelasi traseu de 3 ori, cu fiecare parbriz o data. Orbirea a aparut din cauza unui reflector montat si din cauza soarelui de dupa amiaza tarzie, fiind mult mai amplificat acest fenomen pentru parbrizele vechi; soferii nu au reusit sa ocoleasca obstacolele.

De ce sa nu fim precauti ? Sfatul nostru este ca merita sa schimbati parbrizul vechi daca este uzat, confortul vizual fiind astfel asigurat.

POSTED BY incod@rt | februarie 14, 2021 |

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *